Арт събота в Пловдивски Културен Институт

Градът под тепетата посреща за първи път сопрано Менора Уинстън, чието гостувано е съчетано с откриване на „Духът на България“ – изложба графика на художника Николай Стайковски

Интересна и различна събота очаква всички любители на изкуството и музиката в Пловдивски Културен Институт (ПКИ)  тази събота (7 юли).

Самостоятелна изложба графика под надслов „Духът на България“ представя известният художник Николай Стайковски. В нея, творецът селектира част от своето графично творчество, което   е духовно и тематично свързано с националното културно-историческо наследство. Официалното откриване е от 18:00 часа в Експозиционната зала на ПКИ. 

За първи път в Пловдив гостува невероятната сопрано певица Менора Уинстън, която ще изнесе концерт „Multi-Language Fest”, придружена от пианиста Хермира Гьони от 19:00 часа. Репертоарът включва оперетни арии от оперети на Белини, Доницети, Пучини, Верди, Гуно, Бизе, Кама и други, мюзикали, части на Бродуей, песни за изкуство, народни песни и всичко това на няколко езика.

Менора Уинстън концертира в Европа, Северна, Централна и Южна Америка, Канада, Китай и Вирджинските острови. През 2016 г. Уинстън обикаля Румъния с пианиста си Хермира Гьони с музикален репертоар на 14 езика. Понастоящем Уинстън преподава английски в училищата в Ню Йорк. Тя поддържа вокално студио в Ню Йорк в продължение на повече от 30 години и изпълнява по цял свят.

„Всички ние обичаме вашата култура и с нетърпение очакваме да докоснем красивата ви земя и да пеем за вашия народ.“

Казва Менора.

Входът и за двете събития е безплатен. 

За автора

Вашият коментар