Зала Универсиада избухва под звуците на Skillet

Световноизвестната група Skillet гостува в България за невероятно шоу през изминалата събота

Музикантите стъпиха на българска сцена за втори пореден път. Първото им посещение у нас бе през 2014 година отново в столицата на фестивала "Sofia Rocks". Тогава те зарадваха българските фенове със запомнящ се концерт. И ето отново четири години по-късно пред зала Универсиада се тълпят километрични опашки, а главните "виновници" за това невероятно събитие са организаторите от Joker Media Entertainment.

Вратите на събитието отваряха едва в 20ч., но най-върлите почитатели бяха приседнали пред входа часове по-рано, нетърпеливи да се срещнат със своите любимци. И така, заветният час настъпи. На сцената се качи погряващата група – българите от Der Hunds. Те сгорещиха обстановката до червено, а след тях Skillet буквално я запалиха. 

Още с първата си песен те накараха стотици души да скачат и да пеят в един глас. Последвалите изпълнения продължиха в същия тон. Музикантите изсвириха едни от най-популярните си парчета като Monster, Hero, Comatose, Awake and alive, Those nights и още много други, както и част от песните към последния им албум. 

Българската публика имаше рядкото щастие да стане свидетел на изпълнението на Jen Ledger на парче, което е поставяно едва 4-5 пъти на сцена. С много жар, талантливата барабанистка и втори вокал на групата буквално просълзи от щастие редица от феновете в залата.

Лирични текстове, величествен инструментал, участие на виолончело, хъс и любов към музиката – всичко това са Skillet, това е което превръща всяко тяхно шоу в един от тези моменти, които човек помни доживот. В Универсиада това също бе факт. Любовта, която феновете показаха към групата, бе видяна от музикантите, които заявиха, че:

„Най-после открихме държава, която е щура колкото Русия.”

С танци, подскоци, запалени фенери и запалки, хванати за ръце, които се поклащат в такт като морски вълни, така феновете потвърдиха мнението на артистите за една от най-добрите публики. В един момент на песента Those nights из въздуха се разнесоха цветни надуваеми балони. Хората започнаха да си ги подават и това още повече сплоти тълпата и я накара да изглежда като едно завършено цяло, сплотено от добрата музика и общия респект към бандата.

Вашият коментар