Днес стартират Филмовите нощи във Филипополс

От днес в рамките на почти един месец Пловдив става отново домакин на кино под звездите. Лятно кино „Орфей“ приема за поредна година фестивала. Всяка вечер ще може да се наблюдават по два филма от 21:15 и 23:30 часа. Билети се продават на касата на лятното кино.

 

programalqtnokino

 


Лятно кино “Орфей” разполага с 800 седящи места и незабравима атмосфера. И през тази година ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПЛИС ще продължи традицията да предлага ексклузивни премиери и любими фестивални хитове. В програмата и тази година присъства рубриката „Ново българско кино”, в която са включени най-обичаните български филми създадени през последната година.
В рамките на три седмици ще може да избирате по два филма на вечер от 21:15 и 23:30 часа. На 3.07 е моноспектакълът на Мая Новоселска „Едно малко радио“. В програмата може да се забележи последния филм на Велко Кънев комедията „Миграцията на паламуда“.
migraciqta

Два филма, емблематични за съвременното българско кино, откриват Филмовите нощи във Филипополис днес
Първите зрители на летния киномаратон могат да се насладят от 21:15 часа на последния филм на Людмил Тодоров – „Миграцията на Паламуда”. Посветен на голeмия актьор Велко Кънев, филмът е съвременна комедия за двама бащи ( Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев) и техните синове (Владимир Зомбори и Никола Стоянов) се опитват да се справят с трудностите на живота, които често ги поставят в комични ситуации. И успяват да съхранят надеждата си, въпреки неуспехите.
Късната прожекция в 23:30 часа ще ви пренесе направо на плажа на Иракли. Филмът на Валери Йорданов „Кецове” ще ви запознае с шестима младeжи, избягали от своите провали – в семейството, в любовта, с парите, с амбициите, в срещите с различните от тях. Избягали от агресията на Града, който „различните” са превзели.
Всеки един от младежите по свой път бяга на Изток от Ада… Към най-далечната от Града възможна точка. Бягат към морския бряг и към свободата си. Един девствен залив ги събира, сближава и преоткрива за тях надеждата. Но дали бягството от агресията и града е възможно?

 

mediacafe.bg

За автора