Ето как се забавляват чужденците в пловдивските заведения

Знаете ли какво еда си студент по програмата „Еразъм“? Някога питали ли сте се как тези млади чужденци, успяват да се слеят със средата и да се впуснат в страхотното приключение, което им носи престоя тук? Вярвате или не, има хора, които предпочитат България за своя образователно-авантюристична дестинация. В Пловдив всяка година те са повече от 100 младежи дошли от Полша, Турция, Испания, Португалия, Естония, Латвия, Гърция и т.н.
На 23-ти февруари в клуб Емона беше първото за зимен семестър Еразъм парти, на което дойдоха всички чуждестранни студенти от града. Plovdiv Clubs стана свидетел, как заедно се събраха над 40 чужденци от различни крайща на света от различни доброволчески програми и се забаляваха на една артистична програма подготвена от техни български колеги.
Но ако трябва да си говорим истината, студентите, които не са от България си падат по поп-фолка. Толкова се захласват по него, че се снимат с пищните певици по дансинга. Проучване на Plovdiv Clubs е показало, че същите студенти са и посетители на клуб Плазма. Става ясно, че не е важно от къде си или къде се намираш, а какво е в душата ти, кой стил музика те кара да се пренасяш на различното място за същата вечер. И знаете ли… на какъвто и език да говорим има един, който обединява всички ни – това е музиката.
Представете си културния шок, който изживяват, когато пристигнат в чужда страна с различни традиции, хора и най-вече – музика. От няколко години насам има доброволци от водещите университети в Пловдив, които съумяват да помогнат на всички чуждестранни студенти в града. Те носят отговорност за всичко, което е нужно на един човек, за да се чусвтва страхотно и на място там, където никога преди не е стъпвал кракът му. От настаняването, през трудностите в университета, чак до организирането на забавления, тези Еразъм доброволци се стремят да направят нашата страна и в частност – градътподтепетата, една мечтана дестинация.
И като говорим за Еразъм тези от вас, които са били по програмата или са имали възможността да чуят историите на еразъмите, знаят, че да се забавляваш и да усетиш всяка една част от културния и обществен живот на страната, която си избрал, е неизменна част от Еразъм приключението. Многобройни партита и екскурзии из страната са само част от веселията, на които могат да се насладят нашите „пловдивски“ еразъми.


Снимки от партито може да видите в сайта с всички заведения в Пловдив – www.plovdivclubs.com


mediacafe.bg
– Роси Костадинова

За автора