Филмовият фестивал „Фасада“ за четвърти път в Пловдив

На 11 септември от 20:00 часа ще се даде началото на четвъртото издание на международния фестивал за видео изкуство „Фасада“. Той се организира от Сдружение „Изкуство днес“ и Фондация „Пловдив 2019“. Филми от конкурсната програма ще бъдат прожектирани от 11-ти до 15-ти септември от 20:00 до 22:00 часа на Лапидариума до Балабановата къща, както и в квартал Тракия, Братската могила и район Западен.

Фестивалът няма определени изисквания за тематиката или жанра на филмите, а се стреми да популяризира артисти от цял свят, занимаващи се с експериментално видео изкуство.

“Фасада Видео Фестивал” се радва на особена популярност в България и чужбина въпреки тригодишната си история. Сред 298 получени кандидатури от 43 страни международно жури селектира 79 видео творби. Тази година имаме участници от България, Германия, Великобритания, Холандия, Португалия, САЩ, Франция, Канада, Израел, Италия, Дания, Австралия, Унгария, Гърция, Испания, Индия, Иран, Колумбия, Чехия, Бразилия, Перу, Сърбия, Австрия, Полша и Турция.

Събитието е част от инициативата „Пловдив – кандидат за европейска столица на културата 2019“.

 

За автора

Вашият коментар