Издирват се талантливи българи

Международна асоциация за българско изкуство по света стартира кампания за издирване на талантливи и креативни българи, утвърдени и доказали се в сферата си на работа. Целта на организацията е да попълни все още свободните позиции в над седемдесет – членния си ръководен екип. За малко повече от година откакто е създадена, МАБИС успя да привлече към каузата си много инициативни и родолюбиви творци, готови да работят за популяризирането на българското изкуство във всичките му форми по целия свят.

Ръководната структура на организацията е разделена на 13 творчески и административни дирекции, начело на всяка от които трябва да застанат съответните директори. Някои от тези позиции вече са заети, но други очакват подходящите и достойни да ги заемат личности. Всяка от дирекциите е разделена на няколко направления съобразно обхватността и разнопосочността на сферата й на работа. Начело на направленията застават техни ръководители, които освен креативността, комуникативността си и желанието си да работят за общозначими каузи, трябва да са и специалисти в областта си. Работата на тези хора е напълно благотворителна и доброволна. Тук водещото правило е, че тези личности трябва да изпитват нуждата да дават от себе си, защото когато станат част от тази общност, подкрепата, привилегиите и възможностите са естествени следствия.

МАБИС ще отправя конкретни покани към хора, които смята за достойни и подходящи за всяка от позициите, но успоредно с това ще приема с всички предложения за такива личности, които обществеността ще отправи. Единственото условие е предложенията да се правят със знанието и съгласието на самите кандидати. Диспутите с кандидатите за съответните позиции ще са публични.

Предложенията си можете да изпращате на iabaw.press@gmail.com и  iabaw.org@gmail.com . Повече за МАБИС можете да откриете на  www.iabaw.com Първият публичен диспут ще е за позицията Директор на Дирекция „Изобразителни изкуства”. Датата и мястото на събитето ще бъдат обявени на сайта на МАБИС и в социалните мрежи.

За автора

Вашият коментар