Регистрирай се в кампанията „До работа с колело“

Tази година отново ни предстои да погледнем на придвижването с колело по практичен начин, а именно колко го използваме в ежедневието си. “Велоеволюция” обявява месец май 2014 за месец за ходене на работа с колело.

Ако и ти си от многото градски велосипедисти, можеш да  влезеш в сайта на кампанията “До работа с колело” и споделиш разстоянията, които изминаваш всеки ден. Регистрацията за участие в кампанията ще е активна от 1 до 31 май 2014 г. За да влезеш в сайта можеш да използваш твоя Facebook или Gmail профил. От сайта на кампанията ще разбереш къде се намираш в класациите на велосипедистите придвижващи се до работа с колело в своя град/село и в страната. В края на кампанията – 31 май 2014 г. на традиционното велосипедно шествие в София ще бъдат отличени  най-велосипедните работещи в България.

В миналогодишната кампания се включиха 419 индивидуални участника и 51 фирмени отбори, които в продължение на един месец успяха да навъртят феноменалните 37 916 велосипедни километри.

„Колкото повече велосипедисти има по улиците на нашите градове, толкова повече всички ние печелим от намаляването на автомобилния трафик, шума, вредното замърсяване на въздуха.“До работа с колело” е кампанията, която ще отличи и истински отговорния за околната среда бизнес, който насърчава и улеснява служителите си да ползват алтернативен транспорт“, споделят организаторите.

 

Вашият коментар