Пловдив Каравана – светът на чудесата (СНИМКИ)

Най-голям интерес от трите фестивални лагера има този в квартал „Столипиново“

Може ли мравка да повдигне слон? Този въпрос стои в същината на Mini Art Fest, партньор на Пловдив Каравана на Гребната база. А отговорът е – разбира се, че може. От опит знаем, че слоновете ги поглъщат и бои, та явно възможностите на това достолепно животно са неограничени. А и всичко може да се случи в света на чудесата, какъвто е Пловдив Каравана. Където главен господар е изкуството, където природните стихии са магиите, а жителите са артистите. В такъв свят да ти е драго да живееш. Именно в него се запознахме с датския цирк Tvaers, слушахме френска музика, говорихме си на френски, италиански, английски. Е, и на български, разбира се. Хапвахме и се забавлявахме с всички творци от различните номадски трупи, посетили града ни през годината, в която е Европейска столица на културата.

„Децата от ромския квартал много ни се радваха и ни приеха с отворени обятия. Като цяло, в България цирковата култура не е много развита. За разлика от чужбина, тук хората не посещават толкова шатрите, няма разпространение на събитията и често не разбират за нас. Но на по-големи фестивали виждаме потенциала на артистите ни, стига те да работят здраво над своята артистична програма.“, обясни Гео Калев, основател на Mini Art Fest.

И наистина, макар в началото фестивалният ден, зад хангарите на Гребната база, да започна малко свенливо, под нежните капки на пролетния дъжд, постепенно видяхме как пространството се изпълва с нов живот, раждащ се от прииждащите, малко по малко, посетители. Как шатрите се надуха от детския дъх и как атракционите засияха от опитите на възрастните да ги преборят.  

Напомняме, че Пловдив Каравана ще продължи до 10-ти юни, когато всички артисти ще се съберат на Главната за един общ карнавал, а до тогава може да посетите някоя от трите локации по ваш вкус и да се потопите в този свят на чудеса. За пълната програма може да следите събитията във Facebook.

https://www.facebook.com/events/268993360646906/ – Facebook събитие за квартал „Столипиново“

https://www.facebook.com/events/2260831710800433/ – Facebook събитие за Гребна база

https://www.facebook.com/events/390413065145435/ – Facebook събитие за квартал „Тракия“

За автора

Вашият коментар