За 7-ма поредна година младежи създават виртуални игри в Пловдив за 48 часа

48-часово LAN Party за създаване на виртуални и настолни игри в Пловдив 

На кого му трябва сън, когато можеш да създадеш прототип на игра в рамките на един уикенд?

За седма година Plovdiv Game Jam ще комбинира любовта към игрите, креативността и способността за работа под напрежение, докато дава възможност на своите участници да завържат нови запознанства и да прекарат уикенда по един по-нестандартен начин. Plovdiv Game Jam 2020 е част от Global Game Jam – 48-часов маратон за разработка на игри, който ежегодно обединява стотици градове по цял свят. 

Домакини на събитието отново ще бъде “Технически Университет София – филиал Пловдив”, а датите са 31-ви януари, 1-ви и 2-ри февруари. Освен в Пловдив, Global Game Jam се провежда и в градовете – София, Бургас и Габрово. 

Издирват се артисти, програмисти и всякакъв вид запалянковци в света на виртуалните или настолни игри – всяко едно умение ще допринесе на отбора. Отборите ще се сформират на място, а участниците ще бъдат обединени под дадената за тазгодишния Global Game Jam тема, която ще бъде разкрита в петък. Отборите ще имат за цел да създадат прототипи на игри в рамките на дадените 48 часа, които да представят в неделя вечер пред публиката в залата и зрителите на стрийма на живо от събитието.

Гласуването ще започне след последната представена игра, а участие в него ще вземат както всички отбори, така и публиката. След преброяването на гласовете ще дойде и време за награждаване и връчване на големите трофеи – купите на джама! 

През предизвикателния уикенд вратите ще бъдат широко отворени за тези от всички, които не са успeли да се престрашат. Организаторите са се погрижили за атмосферата с  уникален подбор на лектори, които с радост биха споделили своя опит. Сред гостите тази година са представители на водещи студия и пловдивски инди компании.

От участниците се желае само присъствие, интерес и предварителна регистрация ТУК – където може да намерите и допълнителна информация. 

Кои с победителите на Game Jam ot 2019-ta година можед а видите ТУК

Game Jam през годините:

  • Последното издание на Gam Jam през 2018-та в ТУ Пловдив вижте ТУК
  • Повече за Game Jam 2017 – вижте ТУК
  • Повече за Game Jam през 2015-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ и ВИДЕО от 2015-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ от 2014-та вижте ТУК

Състезанието е подкрепено и от софтуерни фирми, които тук намират възможност да видят потенциални специалисти, които да привлекат на работа и с партньорството на младежкия портал mediacafe.bg

 

 

За автора

Вашият коментар