Сайтът на радио Пловдив отново заработва

Въпреки това творческият екип все още стачкува

„Let it be” ще продължава да звучи в ефира на радио Пловдив, част от БНР, на всеки кръгъл час след новинарската емисия. Това заявиха в ново отворено писмо журналистите от станцията. Исканията им и протестните действия не са приключили, но са се смекчили след среща с генералния директор и УС на БНР, където е обещано проблемите, относно бюджета на регионалното радио да бъдат решени. Дали и най-вече кога това ще се случи обаче все още остава неясно.

В знак на добра воля и за да не отива труда им на вятъра, репортерите решиха да продължат работа по сайта на медията. Припомняме, че радио Пловдив е първото, което създава собствен сайт, който да предоставя на слушателите повече информация, обхващаща по-голям диапазон. Самите журналисти признаха, че им е много болно за сайта, защото той отнема не по-малко време и старание и да го захвърлят е жалко. Това не означава, че ако обещанията се окажат хвърляне на прах в очите, няма да се стигне до по-сериозни и резки действия от страна на пловдивския екип. Ето какво пише той в отвореното писмо:

„Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата!

Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР!

След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит да бъдат решени. На този етап гаранции за това няма!

Това е причината в ефира на Радио Пловдив да продължи да звучи „Let It Be!“ на всеки час, докато обещанията не станат факт.

С уважение към собствения си труд и към нашата аудитория Общото събрание на Радио Пловдив реши да поднови актуалните публикации на сайта, като във всяка от тях ще напомняме нашите искания.

Този знак на добра воля не означава, че се отказваме от това, за което настояхме в Отвореното писмо и Декларацията! Напротив! Исканията ни са на масата на УС и на новия генерален директор, който ще бъде избран на 22 януари. От техните действия зависи дали от символичен протестът ни ще стане ефективен!“

MediaCafe ще следи и предава новости по темата, като най-важно за сега е да се избере нов генерален директор на БНР на 22-ри януари.

За автора

Вашият коментар