Над 500 абитуриенти се забавляваха до изгрев слънце в Пловдив (ВИДЕО)

Спонтанно автошествие започнало от квартал Тракия на пловдивските абитуриенти Випуск 2020 раздвижи града под тепетата миналата вечер

Младежите обиколиха града с масова автоколона и завършиха на Гребната база с мощно пиро от фойерверки, музика и традиционното броене от 1 до 12

Първо по рода си огромно шествие на пловдивски абитуриенти блокира булеардите в Пловдив малко след 20:00 часа снощи. Младежите нямаше как да останат незабелязани заради бурния купон с много музика и скандаиране, който си организираха въпреки мерките наложени от пандемията и забраните на празненства от големи групи от хора. Абитуриентите от Випуск 2020 са най-ощетени от всички, защото изпускат едни от най-хубавите си мигове и последните си часове в училище. 

В шествието се включиха ученици от всички училища в Пловдив, като то стартира от Езикова гимназия "Иван Вазов", след което абитуриентите 2020 се събраха на паркинга на "Кауфланд" в Тракия и направиха пълна обиколка на Пловдив, като завършиха на Гребната база в парк "Розараиум" с много фойерверки.

"Искаме си празника! Искаме си баловете, искаме си специалния ден! Отварят молове, а ние няма къде да празнуваме! Ще си направим шествието сами!" – споделиха абитуриентите пред сайта trafficnews. 

Организацията се е провела в затворена група във Facebook "Випуск 2020 Пловдив", като са добавени над 1000 абитуриенти набор 2001 от абсолютни всички учебни заведения в Пловдив.

Абитуриентите тази година са доста ощетени поради усложнената обстановка от коронавирус в страната и по света. Тъй като поне засега балове няма да има, от няколко дни те се събират на паркинги в Пловдив и се опитват да пресъздадат традиционната атмосфера. 
 
По информация в групата партитата ще продължават и през следващите вечери, като следващото, което се организира е още тази.
 

За автора

Вашият коментар