Какво може да гледате днес (10.07) на Филмовите нощи?

Вълшебство и звезден актьорски състав в българския „Цахес” и „Хавър” на Аки Каурисмаки на Филмовите нощи днес
cahes
Звезден актьорски състав и истинска филмова магия ви очакват от 21:15 часа на Филмовите нощи днес в българския филм „Цахес”. Една малка антикварна книжарница, чийто собственик и посетители напомнят за героите в приказките на Хофман, в голям съвременен град. И едно фантастично минало, в което феята Розабел, състрадателно подарява на малкия грозен Цахес три вълшебни косъма.

В очите на всички Цахес се превръща в красив и добродетелен гений, на когото се приписват всички добри дела. Това застрашава любовта между Балтазар и красивата Кандида и създава още куп неприятности във вълшебното княжество.

havyr3
От 23:30 часа можете да гледате силната и завладяваща кинотворба на финландския режисьор Аки Каурисмаки – „Хавър”. Марсел Маркс, бивш писател и известен бохем, се е оттеглил в доброволно изгнаничество в крайбрежния френски град Хавър, където се е сближил с местните хора в качеството си на честен, но не и проспериращ ваксаджия.
Погребал мечтите си за литературен успех, той живее щастливо. Неочаквано обаче съдбата му изпраща малолетен бежанец емигрант от Африка… Въпреки че не е комедия, „Хавър” е много по-нежен и изпълнен с надежда в сравнение с останалите брилянтни творби на Каурисмаки.

mediacafe.bg

За автора