Кино премиери през февруари

Кино премиерите през месец февруари са малко повече от театралните. Сред заглавията има избор от жанрове като екшън, комедия, драма, фантастика. Филмът „Южнячки” (The Help) буквално преди часове грабна три от наградите на американската актьорска гилдия. Младата Скийтър решава да интервюира чернокожи жени, прекарали живота си в служба на богати южняшки семейства и да ги публикува в книга. Въпреки всичко тя успява да се пребори с хорските предрасъдъци и неодобрението на семейството си.

{youtube}WbuKgzgeUIU{/youtube}


Фантастиката „Хроники”
(Chronicle) разказва за трима гимназисти, които се сдобиват със супер сили, но им се налага да се преборят със своята тъмна страна, която те са предизвикали. Моята седмица с Мерилин (My Week with Marilyn) представя отношенията между сър Лорънс Оливие и Мерилин Монро по време на снимките на филма от 57-ма година “The Prince and the Showgirl”. В ролята на най-сексапилната блондинка е Мишел Уилямс,а сър Лорънс е изигран от Кенет Брана.

В екшън-фентъзито
„Пътуване до тайнствения остров” (Journey 2: The Mysterious Island), Дуейн Джонсън – Скалата е вторият баща на Джош Хътчерсън, които заедно тръгват на пътешествие до мистериозен остров, известен на малцина, в търсене на изчезналия дядо на младежа.
Драмата „Боен кон” (War Horse) на режисьора Стивън Спилбърг разказва за Първата Световна Война и за младия Албърт, който е принуден да продаде любимия си кон на кавалерията и е изпратен в окопите.

Призрачен ездач 2:
Духът на отмъщението (Ghost Rider: Spirit of Vengeance) Джони Блейз се завръща в човешкия свят и този път ще трябва да се бори с един от най-доверените слуги на самия Дявол.

Филмовата сензация „Артистът”
(The Artist) е с три награди „Златен Глобус”, награда за най-добър актьор в Кан, 4 награди „Изборът на критиците”, 12 номинации БАФТА. Черно-белият филм ни връща буквално в началото на кинематографията и 20-те години в Холивуд. Екранното изкуство се преобръща, преминавайки от нямото кино в ерата на звука. А звездата на Джордж Валентин (Жан Дюжарден) е на път да изгуби славата си, заради тези промени. Но всичко се преобръща, когато среща младата танцьорка Пепи Милър.

{youtube}O8K9AZcSQJE{/youtube}


mediacafe.bg
– Надина Чолакова

За автора