Театралните премиери за февруари в Пловдив

Този месец Драматичен театър Пловдив ще ни зарадва с две нови постановки. Едната е провокативният моноспектакъл на актрисата Елена Атанасова – „Секс без захар”. Пиесата е на италианския драматург и режисьор Дарио Фо и съпругата му – актрисата Франка Раме. Режисьори са Борис Петранов и Щефан Флеминг, които не работят заедно за първи път.
Тандемът се радва на успех и в чужбина, където ги приемат с възторг. Елена Атанасова е завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф.Димитрина Гюрова. Участвала е в мюзикълите „Коса”, „Ах, този джаз”, „Оркестър без име” и “Площад „Синева” на режисьора Борис Панкин.
През 2003 година получава наградата „Аскеер” за изгряваща звезда за ролята си в мултимедийния моноспектакъл „Дневникът на Бриджит Джоунс”. „Секс без захар” ще можете да гледате на 22.02(сряда) и 27.02(понеделник) от 19:00часа в камерната зала.
Другото ново заглавие е „Островът на съкровищата” по Робърт Луи Стивънсън. Режисьор е Лео Капон, който е подбрал звезден екип от пирати. „Островът на съкровищата“ е един от най-често драматизираните романи. Бил е филмиран, правен на сериал и дори на пантомима. Само BBC е продуцирала поне три телевизионни адаптации.
Това поставя много високо летвата за Лео и актьорите, сред които са Ивайло Христов, Венелин Методиев, Георги Вачев, Троян Гогов и други.
Постановката ще се играе на 07.02 (вторник), 08.02 (сряда) и 16.02 (четвъртък) „Йо хо хо и бутилка ром”.
Интервю на Рафи Саркасян с Ивайло Христов.

За автора

Вашият коментар