Как ще се напия… само да си взема сесията!

Според лично проучване, правилото “Полят изпит, взет изпит” важи с пълна сила за голяма част от студентите, да не кажа за всички. Изпитите се поливат веднага след него, както и преди него…за по-сигурно. Но най-голямото черпане по случай сесията идва, когато тя приключи. И какво черпене само пада, бедна ви е фатназията.
След хубаво напиване първото нещо, което повечето студенти си казват, след като се събудят е “Повече никога няма да пия!”. И всички знаем, че никога е до следващия път. Ужасното главоболие наистина може да ви накара да съжалявате за дългата нощ. За да го избегнете е добре да пиете повечко вода между питиетата, защото алкохолът дехидратира тялото. Храната също забавя абсорбацията на алкохол. Несъмнено важна роля играе и качеството на алкохола, който пием, но това рядко зависи от нас, особено в заведенията. Но ако въпреки всичко на сутринта негативните последици са на лице, припомняме няколко начина за бързо изтрезняване.
Най-разпространените и типични за нашите ширини са така наречените бульони трезве – зелева чорба и сок от кисели краставички. Най-често използваните методи са пиенето на яйрян и похапването на люта шкембе чорба. Има теория, че кофеинът в кафето задържа алкохола, за това го избягвайте.
В крайна сметка няма нищо по-добро от леден душ и здрав сън. И не е вярно, че клин, клин избива, така че не се довършвайте с бира на сутринта. Този метод е само за най-върлите пиячи. Всичко разбира се е строго индивидуално и се налага да се изпробват различни методи, докато се намери най-ефикасният.
А като изтрезнеем, как само ще се напием…!
 

Вашият коментар