Купонът е в Резонанс днес

Днес, 22 март 2013 година една от знаковите пловдивски галерии „Резонанс“ ще отбележи своя трети рожден ден. Както сами споделят от екипа на изложбената зала, това е третата точка (годината на медиатора), точка, която наред с другите две точки (първата – на центъра, на егото, на новото – точката на художника, както и втората – на зрителя) вече образуват фигура – триъгълник. Във фигурата на триъгълника има устрем, движение нагоре, издигане над линията, над високата летва.

Проектът за третия рожден ден на галерията започва със специалното участие на Саркис Нерсесян, който ще реализира 3 кубични метра изкуство. Тук на зрителя ще бъдат представени символично картини от 3 квадратни метра, които отговарят на дългите 3 години от създаването на галерията, както и скулптура от 3 кубични метра. Има и произведения от 3 кв.см. и от 3 куб. см. Те отговарят на късото време от 3 години, което е частица от Всемирното необхватно време.

Проектът, посветен на рождения ден на галерията е 3 в 1. Той съдържа 7 автора. Тази година 7-ми април се пада в неделя и проект 7 започва от сега. А на 7-ми април, който в Австралия не е  неделя, ще се открие Проект 7 в 7 часа вечерта, със 7 принта от 7 произведения на наши автори и със 7 видеа, прожектирани на стена 7 х 11м., 7 дни последователно. Тези видео материали ще се прожектират и тук, в галерия Резонанс от 7-ми април, в продължение на 7 дни. Така от двете страни на света ще се получи резонанс.

Започва проекта Световен Резонанс, за който от галерията твърдят, че ще развиват в годините напред. Така днес, на третия рожден ден на галерия Резонанс, можете да видите тези 3 проекта накуп. Домакините са приготвили и мозайка от по 3 кв.см., които приятели художници на галерията са нарисували за тях и за вас. Активно участие в творческия процес са взели децата от ателие Резонанс, от школата на Маша Катилева, школа Артея на Нели Чолакова от Търговище. Толкова много хубава енергия и пожелания се съдържат в тази мозайка. Мисля, че ще я усетите и вие. Гоним мечтите си с любов, всеотдайност и артистизъм. Рожденият ден съвпада  с 55-та изложба на галерия Резонанс. Това е друг своеобразен юбилей.

Да пожелаем поне 3 пъти „На добър час“ на галерия Резонанс, на всичките й художници и зрители и на нейния екип.

galery

 

За автора

Вашият коментар