Съвременна библиотека в Баня Старинна печели награда

"Съвременната библиотека", изградена в Баня Старинна в Пловдив, спечели популярния вот в наградите на сайта Architizer в категория "Временни обекти". Проектът на местното архитектурно Студио 8½ надви четири други малки постройки от цял свят, съобщава Dariknews.bg на своята страница във Фейсбук.

Според сайта в гласуването на потребителите са отчетени над 150 хиляди гласа. Наградите Architizer + са сред най-популярните в интернет, като само Facebook групата на страницата има близо 700 хиляди фенове.

В оценките на журито библиотеката на Студио 8½ загуби от доста по-скъпия проект за временен щанд на Louis Vuitton в Лондон. Зад тях останаха другите три обекта в категорията – еко павилион от архитектурен фестивал в Сингапур, павилионът на Bvlgari в Абу Даби и арт пространство в Дингли, Австралия.

Официалното награждаване през май в Ню Йорк е поверено на организаторите на церемонии като тези за връчването на отличията "Оскар" и " Грами".

"Съвременна библиотека" е дело на архитектурно студио 8½ , сътворено през есента като част от фестивала "Градски мечти".

riis33

 

За автора

Вашият коментар