Летни „Мистерии на Хухла“ 2013

И тази година ще се проведе събитието „Мистериите на Хухла“, които приканват хора от различна възраст, пол, вероизповедание да се завърнат към природата и да са насладят на родните песни и танци.  Дата е 20 юли, мястото юли, връх Илинденя, извисяващ се над прочутото родопско село Хухла.

Програмата е разделена на две части, като първата започва в 11 часа на водопадчето-светилище, където ще се чете интересна литература и поезия, ще звучат тъпани и гайди, и ще се пеят родопски песни; ще се въртят чевермета, пекът пилета и всеки е свободен да се забавлява както намери за добре (в рамките на закона разбира се).

taka_se_veseljaha_predi_5_godini_na_varha-pak_ste_e_taka_i_sega

В 18,30 часа в реновираната Костадин Георгакиева къща ще се открие Голямата художествена изложба на майсторите на четката Владимир Пенев, Владимир Чукич,  Павлина Чукич, Хари Ананасов, Христо Габеров, Пенка Атанасова и др.

В Големия салон на селския хоремаг в 19 часа ще се развихри истински селски благотворителен коктейл. Баници, зелници, тиквеници, риба, пити, питки, колаци, къпана баница, баклава и мед, сусамки, плодове, тахан и за изтънчените кулинари  – домашно козе сирене, домашно овче сирене, прясно снежно бяло масло и 150 литра прясна изстудена козя.

В 19.45 часа – полагане на венци пред паметника на избитите преди 100 години хухленци, а в 20.00 часа – поемане към хълма Свети Илия над селото, където ще се проведе концерт на формация Нешко Нешев.

Кулминацията е връчването на статуетката Почетен селянин, като тази година те ще бъдат две.

Statuetka_Pocheten_seljanin2012

 

За автора

Вашият коментар