Отгуглиха и Latitude

След Reader Google се готвят да спрат поддръжката и на друга своя популярна услуга – Latitude. В официалния си блог от онлайн компанията уточниха, че услугата ще спре да функционира на 9 август 2013 година.

Продуктите, които ще станат недостъпни след тази дата са Google Latitude в Google Maps за Android, Latitude за iPhone, Latitude API, iGoogle Gadget и уебсайта Latitude в maps.google.com/latitude.

Това означава, че потребителите вече няма да могат да споделят местоположението си чрез Latitude. Услугата  не присъства и като функция в последната версия на Google Maps за Android, а скоро и приложението Latitude за iPhone ще бъде изтеглено от магазина App Store. Списъците с приятели, които потребителите на Latitude са имали, също така, ще бъдат изтрити.

Трябва да се знае, че функцията, която става недостъпна, е споделянето на местоположението ни. Същото нещо обаче ще може да бъде направено с други налични инструменти, например, бихме могли да споделим къде се намираме в Google+ чрез приложението на социалната мрежа за Android (функцията скоро ще стане достъпна и в Google+ за iOS).

От Google предоставят още няколко алтернативи. Едната е да намерим приложения на външни разработчици, които са ползвали данни от Latitude и да се свържем с тях ако искаме да се сдобием с нашите собствени.

 

За автора

Вашият коментар