Майстори на фотографията в три от сградите на Градската галерия

Градска художествена галерия – Пловдив партнира на фондация „Пловдивско фотографско средище“ в представянето на известни артисти фотографи от България и чужбина в три от своите сгради в рамките на тазгодишния престижен международен фестивал, който ще се проведе от 06 до 26 октомври в Пловдив.

Веднага след официалното откриване на фестивала в Балабановата къща на 06 октомври, любителите на фотографското изкуство ще могат да разгледат „Мексиканска хроника“ – колекция фототворби на Йордан Йорданов – Юри в къщата с постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ на ул. „Артин Гидиков“№11 в Стария град. Откриването е в 19:00 часа.

Откриване на изложба ще има и на 7 октомври (събота). Фотографът Джордж Георгиу от Великобритания ще представи своите творби , обединени от заглавието „Придружен от непознати: Парад на американците”, от 17:00 часа на 7 октомври ( събота) на първия етаж в Залите за временни експозици на ул. „Княз Александър I“№15.

В неделя, 8 октомври, от 11:00 часа ще се открие изложбата с избрани фотографии от биенале „Фодар”- 2017 „Факт, фикция, истина”  на втория етаж в къщата с постоянна експозиция на художник Енчо Пиронков (ул. „Васил Кънчев”№ 1 в Стария град ).

За автора

Вашият коментар