Culture Bites & Vibes – Място, на което се срещат различните култури

Културата е идентичността на нацията. Културните ценности развиват чувството за принадлежност към общността и създават усещане за единство. Звучи важно, нали?

В глобалния свят, в който живеем, често си задаваме въпроси като: "Културата има ли значение?" или  "Културният традиционализъм опасен ли е"? 

Kултурата е това, което различава хората едни от други. Те, хората, обаче се страхуват от различията.  Нека го кажем така, хората се страхуват от това, което не знаят.  Така че единственият начин да  приемем една култура, различна от нашата, е да я опознаем. Тогава ще разберем, че тя не е нещо, което ни прави различни, а точно обратното, тя ни прави уникални.

Разнобразието ни обединява

И тук е мястото на Culture Bites & Vibes. Пловдив се превръща в мултикултурен град, по чиито улици може да срещнете хора от цял ​​свят. За част от тях той е академичен център, за други – добро място за бизнес, а за трети – Пловдив е древен град с впечатляваща история.  

Всяка различна култура е неизползван ресурс и различен начин да видим света. Срещите с хора от различни страни, познаването на тяхната история, запознаването с техните обичаи ни обогатява Културата ни учи колко важна е толерантността и дава стойност на думите: разнообразието ни обединява.

Това е възможността, която предлагаме по време на събитието Culture Bites & Vibes. Фестивалът се организира два пъти в годината от JCI Plovdiv. Не пропускайте следващото издание на 4 ноември от 13:00 часа в Limacon Event Center. 

Какво да очаквате?

Поканили сме представители на 10 различни държави, които ще представят своята култура чрез традиционни дрехи, местни храни и напитки или типичен танц и музика. Ще имате възможност да посетите щандовете на всички страни,  където не само ще може да опитате екзотични ястия, но и да разговаряте с хората зад щанда и да научите повече за тяхната страна и обичаи. Страните, които ще присъстват този път са: Австралия, Германия, Мексико, Китай, Ливан, САЩ, Сирия, Индия и България.

Това ще е колоритен парад, където не е необичайно да видите японска гейша, която танцува Боливуд с мексикански мариачи. Какво може да е по-добро от това?

Освен 10-те различни щанда, всички посетители могат да участват в нашите специални творилници, които се провеждат по време на събитието и включват салса, индийски танци и българско хлебопроизводство. Ще се забавляваме заедно на  нашето международно караоке.  А за да съберете смелост, преди да излезете на сцената, минете покрай нашия International Bar с коктейли от цял ​​свят!

Ако все още не го знаете, нека ви кажем – Culture Bites & Vibes е събитие, което не можете да пропуснете! Елате на мястото, където се срещат културите.

  • ДАТА: 4 ноември 2017 г.
  • МЯСТО: Limacon Event Center 
  • НАЧАЛЕН ЧАС: 13:00

Партньор на JCI Plovdiv е младежката платформа Mediacafe.bg

СНИМКИ от изданието през 2016-та година в Капана може да намерите ТУК

За автора

Вашият коментар