Улично представление поставя важни въпроси за Тютюневите складове

„Дим в главата“ ще се случи на ул. „Иван Вазов“ в три поредни дни

Улично представление – флашмоб ще провокира пловдивчани на 4, 5 и 6 юни от 17:30 до 18:30 часа на ул. „Иван Вазов“ (тротоарът от страната на Цар Симеонова градина между  ЖП гара и началото на пл. Централен). То носи заглавието „Дим в главата“, организатор е Сдружение „Театър на отговорността”.

„Дим в главата” е представление, което акцентира на културното наследство и в частност – на тютюневите складове. Чрез изразните средства на клоунадата и съвременния танц, вниманието на случайните минувачи по улица „Иван Вазов“ , ще бъде привлечено от  актьорите,  въвлечени  в  проекта.

Темата до голяма степен е свързана със съхраняването на културната памет и бъдещето на важни за града сгради. Отношението на гражданите е от голяма значение и неглижирането на подобни важни теми може да доведе до неблагоприятни за града резултати, считат организаторите.

Представлението няма за цел да натрапва мнение и представи какво трябва да се случва с културното наследство, а иска да обърне внимание на начина, по който се решават  тези важни за всички въпроси. Не е нужно да сме приели политиката на референдума, за да имаме право да упражняваме гражданското си право и да изразяваме мнението си.

Всяко общество заслужава страната, града или селото, в които живее. Културата, изкуството и образованието са главни катализатори за повишаване на адекватността и активността в констелацията „човек- град”.

СНЦ „Театър на отговорността” е независима организация за съвременни театрални и социално- артистични проекти. Основната и мисия е да създаде мрежа от артистични, социални и образователни структури, които да работят в партньорство по различни проекти с цел положителна социална промяна.

За автора

Вашият коментар