Opera Open 2021 със сцена под звездите

Емблематичният фестивал „Opera Open“ посреща любителите на операта с четири премиери.

Платформата си спечели през годините много почитатели и намери съмишленици. През 2021 международното участие включва многообразие от опера, балет, мюзикъл, театър и симфонична музика. Представленията са разделени в четири основни програми: OPERA OPEN, OPERA OPEN Light, OPERA OPEN НА БИС и OPERA OPEN Онлайн.

Откриването на фестивала покори върха на Бунарджика. Мястото не е избрано случайно, защото точно там на 5 юни 1965 година се е състояло първото оперно представление на открито в града на тепетата.  И днес, повече от половин век по-късно, сцената се издигна на самия връх, точно под звездното небе. Програмата за 2021 бе открита с операта „Кармина Бурана“ и събра многолюдна публика. Представлението, освен с невероятна музика, впечатли зрителите и с невероятен декор, който включваше специално изработен от Петко Танчев 3D мапинг.

Дори непостоянната метеорологична прогноза за момента е на страната на изкуството, така че не се колебайте, а посетете сайта на Opera Open 2021, за да изберете своето мероприятие…а дори може би повече от едно. За повече информация ТУК.

Събитията ще се провеждат до 30 август на Античния театър и на хълма Бунарджика в Пловдив.

А ние само ще загатнем какво може да очаквате – четири проекта, които тази година ще се материализират пред публиката на OPERA OPEN – „Кармина Бурана“ от Орф, „Севилският бръснар“ от Росини, „Тоска“ от Пучини и  „Дон Жуан“ от Моцарт!

Организацията, разбира се, се грижи и за любителите на оперното изкуство по света и у нас, които по една или друга причина няма да имат възможност да присъстват пряко на събитията. За първи път премиерните заглавия на OPERA OPEN ще могат да бъдат гледани чрез стрийминг от зрителите извън Пловдив – в България и по цял свят,  онлайн на живо в платформата Eventim Streaming.

Фотограф: Александър Богдан Томпсън

За автора

Вашият коментар