Нова туристическа обиколка с фокус върху занаятите и изкуствата в Капана

Квартал "Капана" се разраства непрекъснато и се превръща във все по-важна част от развитието на град Пловдив като туристическа дестинация.

Именно поради това, екипът на Free Plovdiv Tour, реши да доразвие и подобри своя проект Kapana Tour, който има за цел да предостави туристическа обиколка на творческия квартал на Пловдив.

От началото на месец декември проектът Капана Tour вече ще бъде с ново име, а именно Kapana Arts & Crafts District Tour. Той отново ще има за цел да даде информация на гостите на градаотносно историята и развитието на квартала, да покаже неговите обитатели, но по далеч по-интерактивен начин, като постави по-голям фокус върху занаятите и изкуствата, които се практикуват там. За целта участниците ще имат възможността да посетят работилници и галерия и ще могат да покажат своите умения в ръчното производство.

Обновеният тур на квартал "Капана" стартира на 02.12.2017г. и ще се провежда целогодишно всяка събота и неделя от 11:00 часа, а началната спирка остава същата- площад "Римски стадион" (до модела на стадиона).

За посещението на тура не е необходима резервация, но на място следва да се заплати такса за билет на стойност 9 евро (18 лв.) Скоро ще има възможност и за закупуване на билети онлайн през платформата Viator.

Основната обиколка Free Plovdiv Tour също продължава да се провежда всеки ден!

Free Plovdiv Tour преминава към „зимен“ график

За автора

Вашият коментар