Откриват барелеф на Стефан Данаилов на старта на „Сцена на кръстопът”

Старт на 24-ото издание на Международния есенен театрален фестивал „Сцена на кръстопът” ще бъде даден днес в 19.00 часа в двора на Драматичния театър, където ще се състои специална церемония по откриването на барелеф на Стефан Данаилов, създаден от скулптора Димитър Рашков.

Камерната зала на театъра вече ще носи името на Стефан Данаилов, като знак на признателност за приноса на големия артист към театралното изкуство.

След официалната церемония предстои друго вълнуващо събитие, отново посветено на Стефан Данаилов. В лятно кино "Орфей" ще бъде представянето на документалния филм „Монолог” на режисьора Георги Тошев. То започва в 20.30 часа, а входът за събитието е свободен. За целта зрителите трябва да си вземат пропуск от касата на Драматичния театър, който ще гарантира спазването на противоепидемичните мерки.

Необичаен, в по-различен формат заради извънредната ситуация, ще бъде тазгодишният фестивал. Едно е сигурно обаче – зрителите, верните приятели на форума няма да скучаят. Те ще имат възможност да се срещнат с автори на пиеси, актьори,  да гледат изложби, да слушат хубава музика. А финалът е специален и само за пловдивската публика – учениците на Мастера си дават среща под тепетата, за да разкажат „Истории с Ламбо”.

 

 

За автора

Вашият коментар