Програмата на „Град и публични пространства“ за 18 септември

Днес е откриването на изложбата на Лубри, която ще бъде разположена по централните пловдивски улици в рекламните светещи кутии, там където обикновено очакваме да видим рекламни пана, а темата е свързана с обичайните наглед житейски ситуации, видяни през необичайния поглед на фотографа. Днес е и откриването на изложбата – Дебютен проект на Зорница Халачева (Ст. Загора) – Какъв/-а/-о/-и?

Изложба на Лубри (София) – Лубри е роден в София 1977 г. През 2007 г. прави първата си самостоятелна изложба “Момчетата не плачат” в галерия Пистолет. Участвал е още в: Photonic moments, Любляна, Словения, 2007; Месец на фотографията във Виена, Swab – международен панаир за съвременно изкуство, Барселона; „ Персона”, Галерия ИСИ, София, 2010. Негови фотографии са публикувани във *Future Images, by M. Cresci and R. Stern, 02-09; Избрани творби и събития на списание Едно и в списание Vice и вестник 39 Грама. През 2011 г. е самостоятелната му изложба Backup в галерия Сариев, Пловдив, куратор Вера Млечевска.

ул„П. Евтимий” – бул. „Цар Борис III Обединител”

 

ул. „Съборна” – до чешмичката на Джумаята
ул. „Отец Паисий” – ул. „11 август”
ул. „6-ти септември” – пред Археологически музей
ул. „Лавеле” – ул. „Гладстон”
17 – 30.09, 18:00 ч.
 
Дебютен проект на Зорница Халачева (Стара Загора) Какъв/-а/-о/-и?
Изложбата е представена от 5 отделни подинсталации:
  • Олимпийски игри;
  • Идоли;
  • Шах;
  • Rock music;
  • Рибарско селище;
До всяка една от тях са поставени шаблони, спрейове и маркери. Всеки зрител има за задачата да се разходи из локациите и да постави своето определение, впечатление,оценка, коментар в/у обектите и пространството около тях.
Концепция:
 
В ежедневието си сме заобиколени от определения:  изкуство – не е изкуство, полезно – вредно, модерно – демоде, национално – интернационално, политическо – социално. Някои от тях вече са се превърнали в етикети и шаблони. Тези шаблони изграждат структурата на всички медии и съответно попадат във всекидневието ни.
Ние свикваме да виждаме светa такъв, какъвто ни е представен през тяхната призма. Този проект има за цел да извади наяве всички етикети и също да обърне внимание на начина, по който ги поставяме.
 
Резултат: Със съвместни усилия да изградим един по-цялостен и разнолик образ и да съставим една по-пълна представа за нещата.
ул.Загреб 16 дебютен проект, интерактивна акция 18 – 22.09 18:30 ч.
 

За автора

Вашият коментар