Провокативните илюзии на Иван Мудов в Sariev Contemporary и Sariev Project Space

Нова порция провокации, заблуди за публиката и неочаквани въпроси предлага Иван Мудов в „Безчувствена изложба“, която се откри на две места в Пловдив – Sariev Contemporary и Sariev Project Space. Кураторът Яра Бубнова представи Мудов като „трикстър“, който винаги успява да заблуди публиката по някакъв начин. Няколко много успешни трика, както и препратки към стари произведения, включително и такива на други автори, могат да заблудят и впечатлят гостите в двете галерийни пространства.

Sariev Contemporary на ул. „Отец Паисий“ представя часовника от “Performing Time”, който всеки посетител може да „настрои“ на своето време, така както се чувства. Заблудата се прехвърля и в съседното пространство на artnews café, където директно се излъчва видео от часовника, който всъщност никога не показва точното часово време. Подредени са и няколко предмети от бита, като скара или кофа, които са обработени от бащата Анастас Мудов със специална техника за изчукване на метали. Представена е също творбата „Напукана картина“, както и концептуалните „ваучери“ за отстъпки на други произведения на изкуството.

В новото пространство за проекти в Капана, част от проекта на фондация „Пловдив 2019“ за превръщане на района в квартал на творческите индустрии, авторът включва и трети творец от фамилията – синът си Анастас Мудов – младши. Тримата се събират в общата творба – стена с три glory-holes, по една за всеки от тях.

Новото пространство в Капана, което се намира на ул. „Христо Дюкмеджиев“ 12 ще продължи да работи с млади автори. Галерията – първи участник от проекта за Капана, които стартира своята дейност – се откри с вино и музиката на Мелформатор. Аудио-творците също са част от проекта за квартал на творческите индустрии, като в скоро време предстои също да отворят своето пространство в района.

Изложбата на Иван Мудов ще остане в галерии Сариев до 30 юни.

За автора

Вашият коментар