Симфоничен концерт в самолетен хангар на 29 юни

Един необичаен концерт ще се състои на летище София на 29-и юни. Програмата на събитието ще включва механици, които свирят на фагот, пилоти, които са виртуози на цигулка и специалното участие на Белославаи бенда на Живко Петров. Самолетните хангари на Lufthansa Technik ще се превърнат в концертна зала, в която „Музика в небето” ще представи за първи път в България симфоничния оркестър Lufthansa Orchestra, съставен от служители на компанията от цял свят.

През октомври 2010 г. Lufthansa отправя покана към всички свои служители за записване в собствения оркестър на компанията. Първите прослушвания са през януари 2011г., а дебютът на Lufthansa Orchestra е през май 2011 г. по време на благотворителен концерт на HelpAlliance във Франкфурт. Концертът е последван от множество други изяви в Германия, както и в чужбина, в различни формации. От създаването си до сега, оркестърът изнася всяка година традиционен пролетен и есенен концерт, които са напълно разпродадени. Lufthansa Orchestra е гвоздеят в празненствата по повод честването на 10-годишния юбилей на Терминал 2 на летището в Мюнхен.

В събитието в България ще се включат над 40 музиканта от Lufthansa Orchester. Оркестърът ще изсвири съвместно музикално произведение заедно с Белослава, a певицата също така ще изнесе концерт, заедно сбенда на маестро Живко Петков.

Билетите за „Музика в небето” са на цена от 35 лв. с включен коктейл след концерта, и могат да бъдат намерени в ticketsbg.com.

За автора

Вашият коментар