Само 4 години затвор и 800 лева за нападaтеля на вокалистката на Ivory Twilight

Страх, шок, ужас и безпомощност бяха изписани върху лицето на 23-годишната Теодора Петрова при срещата с нейния нападател в съдебната зала днес, разказа сайта plovdivweek. На 19 септември миналата година момичето е нападнато от рецидивиста Радостин Георгиев. Мъжът опрял счупена бутилка от бира в корема на Теди и надрал лицето й със стъклото. Бруталната случка се разиграла в рок-кафе „Polinero Place„, където момичето работело като барманка. Целта на бандита в крайна сметка се оказали парите от оборота – 120 лв., които успял да задигне преди да избяга. Малко по-късно Радостин бил заловен пиян на централен пловдивски булевард със следи от кръвта на Теди по дрехите си.  

Теодора Петрова е вокалистка на една от най-известните рок банди под тепетата – Ivory Twilight. В момента е студентка в АМТИИ. С групата си има множество изяви по пловдивските клубове. Тя и бандата й се радват на искрената обич на стотици фенове. Това се доказа и днес. На делото фенове и приятели на певицата дойдоха да я подкрепят. Съдебната палата бе обсадена от рокери, рокаджии и музиканти. Тук бе Георги Влайков от Wild  Horses, колегите на Теди – групарите от Ivory Twilight, Филип от мотоклуб „Vagabonds“, Месаря от Fellowship. Редом с феновете на твърдия саунд да подкрепят певицата дойдоха майка й и нейната баба, приятелки, репортери.

 

37-годишният нападател има зад гърба си 9 повдигнати обвинения за подобни случаи, пише в обвинителния акт по делото.

 

Адвокат на вокалистката бе колегата й от групата Димитър Ангелов-Удо. „Приех много лично историята на Теодора, защото работим заедно“, каза Удо. Той поиска максималните 15 години затвор за рецидивиста, тъй като нападението е било извършено върху младо момиче. Теди и досега носи белег на лицето си. Това я комплексира, пречи й при изявите й на сцената. Изпитва вътрешен страх и притеснения да се движи сама по улиците“, посочи адвокатът-рокаджия. Подсъдимият от своя страна призна вината си и обясни, че искрено съжалява за постъпката си. „Извинявам се на госпожицата“, промърмори той, гледайки в посока Теодора.

 

„Искам нападателят ми да осъзнае вината си, нищо повече, заяви Теди в съдебната зала. Думите й почти разплакаха съдийката по делото Михаела Боюклиева. Женската солидарност обаче не повлия на решението й. Тя отсъди едва четири години затвор за престъпника, който трябва да заплати и 800 лв. имуществена санкция на певицата.

 

„Не съм доволна от присъдата. Искаше ми се той да получи по-сериозно наказание“, коментира вокалистката на Ivory Twilight.

 

Автор: Илияна Караланова (plovdivweek.com)

 

mediacafe.bg

За автора