Време е Пловдив да се обедини за една кауза

Силата на екипа, презентирал Пловдив като кандидат за Европейска столица на културата бе в това, че бяхме един истински отбор и всички бяхме заедно. Това заяви почетният консул на Германия г-жа Марияна Чолакова след обявяването, че градът ни продължава в следващата фаза. "Това е абсолютно признание за всички участници и най-вече за нас. Състезанието е на доста високо интелектуално ниво и е гордост това, че успяхме да спечелим сърцата на журито. Нашият екип беше блестящо подготен, но най-важното е, че ние омаяхме всички в залата с презентацията си", сподели г-жа Марияна Чолакова пред екипа на mediacafe.bg.

"Щастливи сме от факта, че това, което започнахме да работим през 2009-та година има голям успех. Успех, защото ние първо трябваше да съберем всички проблеми, да ги опишем и да намерим тяхното решение. Сега следва да покажем само една част от това, което можем да разгърнем през 2019-та година", каза още Чолакова.

"Пловдивчани имат нужда от нови технологии от нови публики. И ако досега сме си представяли, че новите артисти търсят нови пространства, за да разгърнат своя потенциал ние трябва да им покажем, че нашите места са точното място за това да се случи. Ние трябва да приемем и чужда публика, която да се свърже с нашия град", добави тя. 

"Оттук  до септември градът ни ще бъде зорко следен за всичко, което се случва в него. Много са важни коментарите на хората и това, че искаме да преодолеем проблемите пред нас, а не да се обвиняваме взаимно", довърши почетният консул на Германия. 

Усилията ни не са били напразни, но сега започва още по-сериозната работа, каза издателят Манол Пейков. "Изключително съм радостен, че успяхме да преминем на следващия етап в надпреварата. Не получихме никакви коментари след оценката на журито вчера, както е редно да не се коментират участниците. Анализите ще бъдат дадени в средата на следващия месец. Сега започва по-сериозната работa и да се надяваме накрая Пловдив да се поздрави с успеха", заяви управителят на Издателска къща "Жанет 45".

Шефът на фондацията "Пловдив 2019" Валери Кьорлински определи пред медиите в града преминаването като общ успех на всички пловдивчани и едно голямо признание от Европа. 

Комисията ще се срещне отново с градовете през септември 2014-та година. 

Mediacafe.bg поздравява всички участници преминали на втория етап – Варна, Велико Търново, Пловдив и София.

Нека най-достойният град победи! 

Вашият коментар