Абсурдната комедия „Животни“ на Театър „Хенд“ с нова дата в Пловдив

Пловдивският куклено-драматичен театър „Хенд“ кани пловдивчани на следващото си представление, записано със „златни букви“ в репертоара на формацията. Това е спектакълът „Животни“, който актьорите определят като абсурдна комедия, за това как да летим с разперени копита. Едно от най-гледаните и забавни представления е създадено от млади актьори от класа на Теди Москов, които се събират около идеята на Ивомир Игнатов – Кени. 

Действието се развива в провинциална психиатрична клиника. За трима пациенти, всеки от които има специфичен проблем, се грижат лекар и медицинска сестра. Денят започва с провеждане на арт терапия. Неволен участник в нея обаче става и майстор-бояджия. Лекари и пациенти поемат заедно на приказно пътешествие с подръчни материали. Ситуация след ситуация въображаемият свят взима превес. „Ситуациите се сменят в бързо темпо и границата между реалност и фантазия се стопява. Създават се комедийни ситуации, историята се развива неочаквано, всички се превъплъщават в различни забавни персонажи“, разказва режисьорът.

В шеметното препускане във фантастичната история всеки един претърпява промяна. От сухар докторът се превръща в забавен импровизатор, способен на чудеса. Медицинската сестра добива смелост и самочувствие – от помощник се превръща в лидер. Грубоватият бояджия става чувствителен и човечен. Когато се връщат в реалността, се оказва, че експериментът е помогнал на всички да се справят с проблемите си.

„Животни“ може да гледате на 24 февруари в 19 часа в залата на Театър „Хенд“. (Намира се в двора на частно училище Дружба на бул. „Руски“ №18  ). Билети се продават в мрежата на Ивентим, както и на място в салона на театър „Хенд“.

Постановката „Животни“ съвсем скоро ще има своята премиера в София. Тя ще бъде играна за първи път в Théatro на 26 февруари.

Ето и творческият екип, създал „Животни“: Концепция – Ивомир Игнатов- Кени; Режисьор – Ивомир Игнатов- Кени; сценография, костюми, музикална среда – „Животните“; Продуцент:  Ивомир Игнатов – Кени, фондация „Ред Ноус“, театър „Хенд“; Актьори: д-р Стоян Панчев ( Стопанката) – Любомир Василев; сестра Милка Добромирова ( Стопанинъ) – Радослава Донева; Стоил ( Петелът) – Здравка Христозова; Стърчил Марков ( Магарето) – Никола Манолевски; Коцето ( Котката ) – Марин Несторов; Люси ( Кучката) – Цветелина Маркова

За автора

Вашият коментар