Иван Юруков идва с групата си Терпентина в Пловдив

ТЕРПЕНТИНА е музикална група, създадена от актьора Иван Юруков и Стоян Божкилов. През 2022 г издава дебютния си сингъл “Дъб вековен”, които ще бъде част от предстоящия албум “Носталгия”. Групата е участвала в редица концерти из страната. Свирила е на сцената на София Самър Фест, Самър Дисторжън, както и на една сцена заедно с група Ревю.

Членове са:

Иван Юруков – вокал, китара

Мартин Стоянов – Martist – клавишни, вокал

Николай Димитров – Коки – ударни

Петко Славов – бас, вокал

Стоян Младенов – цигулка

Иван Юруков е автор на текстовете и музиката. Актьор е в трупата на Народен театър „Иван Вазов“. Режисьор е на пълнометражен филм, както и на няколко спектакъла.

Мартин Стоянов е професионален музикант, внук на Стоян Стоянов – дългогодишен диригент на Ансамбъл “ Пирин”. Завършил е музикалното уучилище “Л. Пипков” и НМА “ П. Владигеров”. Занимава се основно с композиция, аранжимент, звукозапис, микс и мастеринг. Той е музикален продуцент на групата, както и на групите “No more many more”, Никеца, “casual threesome”, Ирина Флорин и много други.

Николай Димитров е актьор в трупата на Театър “София”. Участвал е като барабанист в различни музикални проекти. Става част от ТЕРПЕНТИНА почти от основаването на групата.

Петко Славов е музикант с много опит в страната и чужбина. Композитор, основател на група “Airbag”. Автор е на романа “Въпреки любовта”.

Стоян Божкилов е художник и музикант. Участва в национални и международни изложби. Член е на СБХ , секция Живопис.

Всички те ще свирят в пловдивския клуб Under City на 25 март от 21:30 часа, за любителите на качествената българска музика.

За автора

Вашият коментар