Изложба отбелязва 700 години от смъртта на Данте Алигиери

По повод 700-ната годишнина от смъртта на Данте Алигиери, Италианският културен институт, в сътрудничество с Почетното консулство на Италия и Община Пловдив, представя колективната изложба „Данте Плюс 700“.

Изложбата, отпечатана на големи пана, е изложена в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив и ще бъде открита днес от 17:30 часа.

2021 е важна година за Италия – честват се 700 години от смъртта на великия италиански поет Данте Алигиери. Колективната експозиция, озаглавена „Данте плюс 700“ e заимствана от проекта Данте Плюс 700 в Равена, по идея на Марко Миколи от студио BONOBOLABO, Италия.

Тя обединява 32-ма различни творци, които вдъхват живот на една нова идентичност на поета. Използваните от тях изразни средства са илюстрация, комикси и стрийт арт, геометрично чертане и дори 3D анимация. Творбите, носещи логото ARIA, са анимирани от миланското студио Alkanoids и могат да се видят с технологията на добавената реалност чрез безплатното приложение за смартфони “ARIA The AR Platform”.

За автора

Вашият коментар