„Орфееви таланти“ присъствено и online

 Националният конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство „Орфееви таланти“ – Пловдив 2021, ще се проведе на 16 и 17 юли в смесена форма (присъствено и online). Всички над 6000 участници в най-мащабния и авторитетен конкурс в страната ни, ще бъдат уважени от 22 членното жури, което е съставено от Академичния състав на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. Председател на журито е Ректорът на Академията проф. Тони Шекерджиева – Новак.

„Орфееви таланти“ е единственият конкурс в България, който обединява почти всички видове изкуства в сферата на класика и фолклор. Той се провежда всяка година през месец Март, но поради COVID ситуацията, тази година той ще се проведе през месец Юли, изцяло на територията на АМТИИ.

По петнадесет еднократни и едногодишни стипендии ще бъдат връчени на участници – лауреати на конкурса, от Министерство на културата, с решение на Министерски съвет.

Конкурсът ще бъде открит в зала „АМТИИ“ на 16.07.2021 г. от 08:00 ч. Официалното закриване, където ще може да се насладите на бутиков гала-концерт от изявени участници във форума, ще се състои на 17.07.2021 г. от 20:00 ч. отново в зала „АМТИИ“.

Вашият коментар