25-то издание на Седмица на испанското в LUCKY

Пловдив посреща 25-то юбилейно издание на Седмицата на испанското в LUCKY Дом на киното 

Пловдив ще стане част от Двадесет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино с прожекции на седем интересни филма в LUCKY Дом на киното. 

Тази година ежегодната филмова кино панорама ще се проведе под тепетата в периода 29 май /вторник/ – 03 юни /неделя/. Фестивалът се провежда също в още два други български града – София и Варна. По време на „Седмицата“ ще бъдат представени 7 творби на световни режисьори по-голямата част, от които ще бъдат излъчени за първи път в България. 

Тазгодишната филмова селекция от испански и иберо-американски филми включва основно комедии като: „Барът“, „Племето“, „На лагер“ и много други. 

Повече информация за филмите и програмата на фестивала може да намерите ТУК. Билети за прожекциите могат да бъдат закупени на касите в кината. 

Седмицата на испанското и иберо-американското се провежда под егидата на Посолство на Кралство Испания, със съдействието на Институт Сервантес, НДК, и на дипломатическите мисии на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико. 

За автора

Вашият коментар