Капка Кънева става лектор на форум Бебеландия в НБ Иван Вазов

Бебеландия в библиотеката гостува под тепетата

Това е форум, посветен на детското четене. Той се организира от Народна библиотека "Иван Вазов" – Пловдив и ще се проведе на 15 май /вторник/ 2018 г. от11:30 ч. Темата ще бъде – Книгата като игра! В нея ще се говори за оформлението на детски книги за най-малките. Главен лектор ще е Капка Кънева.

Известната художничка Капка Кънева е автор на много корици на книги, които са разпознаваеми сред множеството. Хартиените й пластики впечатляват със специфичното й умение да работи със светлината. Нейните творби от хартия са добре познати на почитателите на литературата, защото Капка има вече зад гърба си няколко самостоятелни изложби. 

Дамата е автор на „Играта като книга“ (2014), завършила е НХА, специалност „Книга и печатна графика“. Работи в областта на илюстрацията, хартиената пластика, графичния дизайн, колажа и живописта. От 2009 г. преподава „Илюстрация и оформление на книгата” в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Книгоиздаване”. Член е на СБХ и ADC Bulgaria.

Поканата от организаторите е насочена към родители, учители и всички, които очакват дете или полагат грижи за малки деца. Входът ще е свободин, а мястото  – НБ "Иван Вазов" /Пловдив/ конферентна зала.

Повече за събитието ТУК!

Вашият коментар