Безплатни детски филми на Киномания през уикендите

Тази година Киномания Пловдив излиза извън пределите си, като представя няколко филма за най-малките и то с вход свободен. На 12 и 13 ноември, и на 19 и 20 ноември от 11.00 и 13.00 часа са безплатните прожекции на общо 8 филма за деца – 4-ри игрални и 4-ри анимационни. Достъпът до филмите е само с предварително взети места за тях от касата на кино „Лъки Синема”. Раздаването на безплатните талони ще започне от 10.00ч. – един час преди първата прожекция, като след изчерпване на капацитета на залата, в тях няма да се допускат допълнително хора.

През уикенда зрителите могат да гледат анимационна версия от Япония по книгата на Едуард Успенски “Крокодилът Гена и неговите приятели”, озаглавена "Чебурашка". Веселата история разказва за загадъчното зверче Чебурашка, което пристига в Русия в сандък с портокали, заживява в телефонна кабина, сприятелява със самотен крокодил на име Гена и изобщо му се случват куп интересни неща.

 

Прожекция 12.11 /събота/ 11.00 часа
Един филм, участвал в детския конкурс на Берлинале, могат да видят зрителите на Киномания. Това е „Гласът на орела”. Филмът разказва приключенията на едно момче, което, придружавано от вярната си птица, научава че не трябва да обръщаш гръб на традицията, за да бъдеш щастлив, а че обичаите, уважението към природата, приятелството и предаността са взаимно свързани.

Прожекция 12.11 /събота/ 13.00 часа

Анимационният "Приказки от джунглата"  е направен по световноизвестните приказки на Орасио Кирога. Филмът представя епичната битка на животните в джунглата, които се опитват да спасят своя дом, живота си, нашия свят.

Любовта между 14-годишна Ариети и младия Шо, която се развива на фона на пакостите, които прави семейство загадъчни 10 сантиметрови човечета е в основата на анимационния филм „Тайният свят на Ариети” (The Secret World of Arrietty). Лентата е на реж. Хиромаса Йонебаяши е по романа „Заемателите” от Мери Нортън, издаден през 50-те години.
Прожекция 13.11 /неделя/ 11.00 часа
Друг шедьовър," Жаби кекерици", е отличен с награди за най-добър филм на детски фестивали в Монтевидео ’09 и Кайро ’10. И този филм обещава незабравими приключения, в които главният герой Макс се впуска, за да намери жабешки яйца за своя брат. Приятелство, неочаквани срещи и нови знания за света ще открият малки и големи в този филм.
Прожекция 13.11 /неделя/ 13.00 часа

Зрителите ще могат да видят "Бялото лъвче" – омагьосващо пътешествие из приказните кътчета на Африка, което започва с раждането на бялото лъвче на име Лецаци. Сюжетът проследява как то оцелява във враждебния свят. Прекрасни природни картини, увлекателен сюжет и дълбочина на вътрешните изживявания – това ни предлага филмът, който се превръща в приключение за цялото семейство.

Прожекция 19.11 /събота/ 11.00 часа

Анимацията от Дания, "Големият мечок", участва в селекцията на детския конкурс Берлинале ’11 и в Киномания 2011. Във филма брат и сестра (които не се обичат чак много) предприемат пътуване до провинцията, по време на което сестричката е отвлечена от огромен мечок. Брат ѝ трябва да я спаси, което го отвежда в сърцето на гората – свят, пълен с интересни същества и много поводи за размисъл. Интересно преживяване, което ви предлагаме да изживеем заедно.

Прожекция 20.11 /неделя/ 11.00 часа

Германският „Това е Лола!” ни въвежда в света на 9-годишната Лола, в която нищо не е обикновено. Ново училище, търсене на нови приятели, нови емоции, много мечти…и едно мистериозно писмо в бутилка.

Прожекция 20.11 /неделя/ 13.00 часа

За автора

Вашият коментар