Български филм с международно отличие

Новият филм на режисьора Стефан Командарев "Посоки" спечели първото си международно отличие на филмовия фестивал в Сараево

След като беше избран в официалната селекция на 70-ото издание на международния филмов фестивал в Кан, филмът "Посоки" на Стефан Командарев спечели и първата си международна награда. Това се случи снощи на филмовия фестивал в Сараево, където лентата спечели Специална награда на журито за целия актьорски състав на филма за изключително художествено постижение.

Ирини Жамбонас и Асен Блатечки получиха приза и благодариха на журито, че е оценило положително труда им. Те благодариха и на другите актьори от филма.

Сценарият е дело на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, оператор е Веселин Христов, монтажът е на Нина Алтъпармакова, художник е Мария Койчева. Продуценти са Стефан Командарев и Катя Тричкова. Сред по-ранните филми на Стефан Командарев са "Чистилището" с участието на Асен Блатечки и Ованес Торосян и "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" с участието на Ники Манойлович и Христо Мутафчиев.  Ролите изпълняват актьорите Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев-Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов и др. 

Специални гости на тазгодишното издание на фестивала в Сараево бяха звездата от "Монти Пайтън" Джон Клийз и американският режисьор Оливър Стоун.

Вашият коментар