Българският „Цветът на хамелеона“ на лятно кино Орфей

Тази вечер програмата на Филмови нощи във Филипополис ви предлага едно фентази приключение с „Животът на Пи“ и още един филм от българската съкровищница – „Цветът на хамелеона“.

От 21:10 часа ще станете свидетели на един визуален шедьовър на носителя на Оскар Анг Лий – „Животът на Пи“.

jivotyt_na_Pi

Сюжетът разказва за ужасяващо корабокрушение, след което индийското момче Пи се озовава на спасителна лодка в открито море заедно със свиреп бенглски тигър. Заедно те се изправят срещу могъщата сила и ярост на природата, за да преживеят едно велико пътешествие изпълнено с открития.

В късната прожекция от 23:30 ще можете да се насладите на родните актьори в „Цветът на хамелеона“.  В него участват Самуел Ицхак Финци, Руши Видинлиев, Михаил Билалов, Деян Донков, Ирена Милянкова, Христо Гърбов, Руси Чанев, Касиел Ноа Ашер, Михаил Мутафов, Светлана Янчева, Йорданка Йовева и др.

Батко Стаменов (Руши Виденлиев) е идеалният таен агент. Останал сирак като много малък, той е осиновен от леля си, която по-късно признава, че е истинската му майка. Но когато тя умира, Батко разбира от един лекар, че е била девствена и осъзнава, че да си лъжец, е семейна черта. Тогава агент от тайната полиция се опитва да го вербува за шпионин и Батко откликва с ентусиазъм.

 

За автора

Вашият коментар