ДНЕС София Филм Фест среща пловдивчани с велики имена от киното

Клуб „Fargo“ приветства култовия режисьор Ейбъл Ферара и израелския му колега Дорон Еран по случай София Филм Фест в Пловдив

Невероятната среща ще се случи днес /19 март 2018/ от 18:30 часа. Представянето ще започне с новия филм на Еран – “Нов дух”. Интересна подробност за лентата е, че част от нея е заснета в базата на Ню Бояна, където има чудесен декор на Манхатън.

Малко повече за самия филм: Той разказва за братята Якоб и Самуел. Двамата са израснали в бедно, традиционно еврейско семейство. С годините Самуел става по-ортодоксален и религиозен, докато Якоб се среща с християнството, превръща се в лидер на Месианския юдаизъм и започва да разпространява думите на Исус. Самуел и цялата ортодоксална общност се държат с Якоб като с радикален лидер и го обвиняват, че краде чистите еврейски души. Конфликтът между двамата братя ескалира в опит за убийство на Якоб, като този акт разбива цялото семейство.

Следващата завладяваща среща ще започне в 20:45 часа в кино салона на LUCKY. Там ще киноманите ще могат да видят лично независимия американски режисьори Ейбъл Ферара, познат с култовите “Лошият лейтенант” с Харви Кайтел и “Кралят на Ню Йорк”. За най-запалените фенове от 20 часа във „Fargo“ Ферара ще раздаде автографи и ще размени няколко думи с присъстващите. Продължението във фоайето на „Дома на киното“ ще стане дори по-интересно със своята дискусия на тема „Кралят на Ню Йорк“ – филм на Ейбъл, който киноманите ще имат възможността да гледат същата вечер.

Тази лента разкрива мръсния криминален свят на етнически разделения Ню Йорк. Франк Уайт е наркобос е освободен след дълго време в затвора. Осъзнавайки, че е забогатял, защото е спечелил от слабостите на обществото, Франк решава да помогне по някакъв начин на града и измисля схема за построяване на общинска болница за милиони долари в едно от най-големите гета в Бруклин. Искайки помощ от приятелите си в престъпния свят обаче, Франк и асистентът му Джими Джъмп срещат солидна съпротива от всяко звено.

Желаещите могат да закупят своите билети на касите на киното или онлайн ТУК или ТУК.

 

Вашият коментар