Да подкрепим пловдивската кинопродукция на Христофор Балабанов (ВИДЕО и СНИМКИ)

На 10-11 март се проведе престижното кино състезание NuBoyana 24 Filmmaking challenge

Темата на сюжета за всички участници бе съставена от думите "Бюрокрация", "Страх" и "Светлина", които трябваше да присъстват във всички филми

Над 600 души в 59 екипа имаха превилегията да използват локации и актьори предоставени от студио NuBoyana този уикенд. Отборите бяха предизвикани да се държат като истински професионалисти и да се погрижат за всичко, което е нужно за създаването на един филм. В рамките на 24 часа ентусиастите успяха да направят 59 късометражни продукции, прожектирани същата вечер в салона на студиото.

Лидерът на пловдивския екип, добре познатият фотограф на мнозина Христофор Балабанов сподели за mediacafe.bg впечатленията си за участието и представи своята продукция пред пловдивската аудитория. 

Филмът засяга болезнената тема за българските емигранти, техните подбуди, проблеми, въжделения. Главният въпрос, който засяга е

„Как да направим България по-добро място за нас и нашите деца.“

Възхитен съм от професионализма и приятелското отношение на екипите работещи за NuBoyana и FilmForgе. През цялото време ни помагаха по всеки възможен начин, като няма и следа от често срещаното в тези среди високомерие и изкуствени граници от сорта на „Внимавай, аз съм от важните“.

Да правиш кино в студиото е изключително вълнуващо, усещането е вълшебно, магията на киното работи, не може да се опише. Ние сме радостни за това. че имахме шанса да бъдем в “кухнята“ и да натрупаме ценен опит, това е незаменимо.

Някои от колегите не разбраха защо е нужно да се спазват толкова правила или да получаваме информацията за състезанието на порции (понякога в последния момент). Сигурен съм това бяха трикове на организаторите, чрез които те ни поставиха в реалните условия на един снимачен ден. З

а да успееш да създадеш един филм “from script to screen” (от сценарии до екран) бе нужна организираност, бързи, адекватни действия в точния момент, комбинативност, компромиси, гъвкавост… и най-после спокойствие и муза", сподели развълнуваният Христофор. 

Екип на филма cubeRICK:

  • Христофор Балабанов – режисьир
  • Христофор Балабанов – оператор
  • Димитър Шопов, Христофор Балабанов и Иван Чобанов – сценаристи
  • Иван Чобанов – сценограф
  • Трифон Ташев – звук
  • Раймонд Статев – осветление
  • Явор Трифонов Беров – втори оператор
  • Тодор Ангелов Ненов – актьор
  • Савина Илчева Митрашкова – актриса
  • Мартин Маринов – актьор

Нашите читатели могат да гледат филма cubeRICK на Христофор и екип, както и естествено да го подкрепят с харесване в youtube ТУК.

Гласуването е до 24:00 часа на 15-ти март, а победителят ще бъде определен на 18-ти /неделя/. Да подкрепим талантиливият екип. 

Вашият коментар