Де Ниро и Лебьоф в екранен дует

Един от следващите филмови проекти на студиото Парамаунт Пикчърс ще бъде шпионска драма, вдъхновена от истинската история за арестуван от американските власти агент на ЦРУ, който от затвора помага на младия си син да навлезе в света на международния шпионаж.

Заглавието на подготвяната продукция е “Сина на шпионина” ("Spy's Kid"), а според официален източник двете главни роли ще се превъплътят носителя на “Оскар” Робърт де Ниро и звездата от “Трансформърс”  Шая Лебьоф. Все още няма подписани договори, но актьорите са потвърдили пред продуцентите, че имат желание да участват във филма.

Историята на “Сина на шпионина” ще бъде вдъхновена от сериите статии във вестник, които описват отношенията между агента-ветеран от ЦРУ Джим Никълсън и неговия най-млад син Нейтън, който иска да следва неговите стъпки.

През 1996-та година Никълсън е арестуван за шпионаж и впоследствие е осъден на 23 години затвор. Осем години по-късно, и все още зад решетките, той започва да помага на сина си да навлезе в света на шпионажа. Но силната депресия (породена от провалила се военна кариера) и липсата на опит се оказват големи пречки за Нейтън и скоро той попада в сложна и опасна шпионска схема в която са замесени тайни служби от Съединените щати и Русия.

Лебьоф и Робърт де Ниро са единствените актьори, чиито имена се свързват със “Сина на шпионина” и в момента от Парамаунт Пикчърс са в търсене на сценариста, който ще оформи сюжета на бъдещата лента. Според източници от студиото продукцията ще наподобява популярната лента на Стивън Спилбърг “Хвани ме, ако можеш” и ще комбинира драматични и комедийни елементи.

Работата по сценария на “Сина на шпионина” се очаква да започне до края на лятото, а снимките най-вероятно ще стартират през първата половина на следващата година.

 

 

 

За автора

Вашият коментар