Спечели пътуване до Виена с конкурса на Mediacafe и МИКЦ Пловдив

Медиакафе и МИКЦ Пловдив стартират Национален конкурс на тема Миграцията и младите – значение и влияние
 
Целта на конкурса е да даде поле за изява на млади творци, да изкажат мнение за един от феномените на 21 век – свободно движение на хора в Европа и световен мащаб. В три направления може да си спечелите страхотни награди – тридневено пътуване до Виена през лято 2013, страхотно колело и парична награда. Трябва само да си изберете един от начините (фото или видео заснемане и есе) и да ни изпратите вашата гледна точка за миграцията и младите. Какво сте преживяли, когато сте работели в чужбина? Имали ли сте затруднения с комуникацията с работодатели и до къде са стигнали вашите успехи?
Фотографските творби следва да бъдат изпратени до 31-ви май 2013, на адрес migrationyouth@gmail.com, а есетата и видео файловете ще очакваме до 30-ти юни 2013.
 
Това е официалният сайт на конкурса www.mediacafe.bg/migrationyouth

Почти всеки млад човек в страната е засегнат по един или друг начин от миграционните процеси. Ние сме убедени, че младите хора могат да кажат много по отношение на феномена , използвайки трите популярни изразни средства, тези на фотографията,видеото и на есето.

Миграцията може да бъде както вътрешна, така и външна, международна. В съвременното общество ние всички сме свидетели ежедневно на това движение на хора, както в рамките на страната, така и между отделните държави. Редица от тях, предприемат подобни важни стъпки с цел осигуряване на достъп до по-добро образование, или с цел професионална реализация. Други пък, се възползват от възможностите на сезонната заетост, докато четвърти – желаят да се заселят на друго населено място за постоянно. Една голяма група бежанци ежедневно преминава границите на ЕС.

 

nacionalenkonkurs-bulgaria2013

 

 
През последните години в България темата за емиграцията и вътрешната миграция е сред водещите. Различни специалисти се стремят да посочат негативните и позитивните страни от тези процеси, да определят причините за тях и т.н. От друга страна обаче, все още отсъства дебат за проблемите на бежанците.
 
Време е една от най – активните в тези процеси групи, младите хора в страната, да изкаже своето мнение, така както намери за добре, по проблемите на миграцията.
 
Защото вярваме, че младите хора, ще могат да изразят по най-ясния начин своите нужди и проблеми.
Споделете своите лични впечатления или историите на ваши познати и приятели. Изпратете ни запечатани на снимка важни моменти, събития или места, които отразяват някои от многото аспекти на миграцията. Или може би имате препоръки към общността или отговорните институции, както в страната – приемник, така и в родната страна, за увеличаване възможностите за младите мигранти, които бихте желали да споделите с всички?
 
Оценете, така както вие искате, положителните страни на миграцията спрямо негативните: възможностите за младите, от една страна, срещу негативни влияния като изтичане на мозъци, забавено икономическо развитие или каквото сметнете за важно, от друга.
За повече информация посете сайта на конкурса.
 
 

Вашият коментар