Дни на руското детско кино в България между 4 и 6 октомври

Дни на руското детско кино ще отбележим в България между 4 и 6-ти октомври.  Активно "дните" ще бъдат отбелязани в София и Велинград.

В столицата са  предвидени безплатни  прожекции на най-добрите руски филми за деца и юноши от последните години. Зрителите ще видят новия хит на руското кино "Легенда №17 " на режисьора Николай Лебедов, режисьорския дебют на  Александър Карпиловски, грабнал множество награди от детски фестивали – "Честна пионерска" , който умува над темите за приятелството, предателството и първата любов.

Хората също могат да се насладят и на новия приключенски филм на Владимир Карабанов – "Слон" , социалната драма на Нурбек Еген – "За бореца няма болка", мелодрамата "Лято е" на режисьора Димитри Фьодоров и филма на Виталий Воробьов "Ще помня".

Освен киното, организаторите – "Детският КиноМай" са подготвили и творчески майсторски класове по актьорско майсторство, журналистика, история на руската песен и руската играчка. В тези класове ще участват руски актьори.

Събитието ще се състои в Руския културно-информационен център (РКИЦ), на ул. Шипка 34, в София от 14.00 часа в зала № 204.

Вашият коментар