Една весела трагедия за порасналите Ромео и Жулиета

Тази вечер от 19 часа в Камерната зала на Драматичен театър – Пловдив ще имате възможността да гледате „То беше чучулига, Жулиета“.

Пиесата е по текстове на Ефраим Кишон – един от най-известните сатирици в немскоезичния свят през XX век, в превод на Владко Мурдаров, играна в над 60 страни по Света.  

Една весела трагедия, разказваща историята на Ромео и Жулиета след 30 години съвместен живот. Какво се случва с любовта и хората?

Актьорите, които имат нелеката задача да пресъздадат различните човешки терзания са Симеон Лютаков, Елена Атанасова и Петър Тосков.

Текстът е многопластов и сложен, въпреки че се поднася на публиката по един хумористичен начин.  За много късо време ние трябваше да свършим огромно количество работа и просто работихме здраво, каза Симеон Лютаков на пресконференция във връзка с премиерата на спектакъла.

Никога не съм мечтала да играя Жулиета, заяви Елена Атанасова. Сега се радвам, че имам възможност да се превъплътя в един пораснал неин образ. А любовта – тя е еднаква през всички векове.

Спектакълът е една весела трагедия. Това не е фарс, а нещо по-различно – италиански неореализъм. Ние сме направили собствена трактовка, като изследваме само един проблем – какво се случва с любовта след 30 години съвместно съжителство, допълни Борислав Петранов, един от режисьорите на пиесата, който си партнира с Щефан Флеминг.

 

Вашият коментар