Графичен дизайн + спорт = някои прекрасни резултати

Сливането на визуалното изкуство и спорта винаги е било изключтелно ефектно, но  и доста мъчително начинание.

Когато бяхме деца, стените на стаите ни бяха облепени с всевъзможни  плакати на любимия ни отбор.  А сега, когато сме така да се каже "пораснали", колкото и на обичаме цветовете на отбора, понякога те не са достатъчно естетични за разкрасяване на стаите. Все пак да виси огромна емблема на БАРСА над телевизора не би била прекрасна гледка.

 Помислете си само…."Ами ако най-накрая можете да монтирате вашия любим плакат  на Liverpool в хола си и на всичкото отгоре той да стои стилно и елегантно…и да се харесва на всички(дори и на жена ви)".

"Изкуството на спорта" е прекрасен пример за естестическия дизайн на любимият отбор. Тази серия  е ограничено издание на  разпечатки, които носят съвременен стил и изкуство и едвам доловим елементи на любимия отбор, предствен деликатно от история,цветове,имена и митология.

Тези на пръв поглед  прости плакати на футболни и бейзболни отбори, от John Paul Stallard и Rob Duncan са вдъхновени от богатите наследства и цветни прякори на тимовете.

 Ограничена цветова палитра и не натруфеният стил да ги направи по-скоро поразителни, за разлика от типичните постери на отбори, които са доста натруфени и препълнен. Тънкият елемент, който носи футболната преинадлежност, веднага се забелязва от окото на истинския фен и просто няма как той веднага да не отрази това.Например за плаката на Ливърпул, дуото, скрито под псевдонима "Изкуството на спорта", използва метални изделия от портите на Anfield.

"Изкуството на  спорта"  обединява двамата дизайнери, фенове на съперниците  Арсенал и Ливърпул фенове,живеещи в САЩ. А те от своя страна показват на света как изкуството може да сеобедини със спорта.

 

Разгледайте снимките в галерията!

Вашият коментар