Фатих Aкин със “Сбогом, Берлин!” и “Пеле: раждането на една легенда” – в петъчната вечер на СФФ

Фатик Акин отдавна е любимец на пловдивската публика с филмите си “Храна за душата”, “Музиката на Истанбул”, “На прага на Рая”, “Раната”, “Срещу стената”. Днес от 18:30 часа можете да гледате и новия му филм “Сбогом, Берлин!”. 

Филмът е забавна комбинация от роуд мууви и филм за подрастващи, адаптация на един от най-популярните детско-юношески романи в Германия, написан от Волфганг Херндорф. 13-годишният Маик се чувства невидим, защото емоционално дистанцираният му баща и майка му, която е алкохоличка, се интересуват само от собствените си проблеми и изобщо не му обръщат внимание. В училище ситуацията не е по-цветуща – най-красивото момиче го отбягва и Маик не знае защо. Чик е единственият му приятел – невъзпитано момче, което живее във висок блок в Хелерсдорф, пълен с руски имигранти. Един ден двамата открадват кола и поемат на пътешествие по знойните асфалтирани улици.

От 20:45 часа всички фенове на футбола, а и не само, ще могат да научат повече за една забележителна личност. “Пеле: Раждането на една легенда” е изпълнен със смях, житейски уроци и сърдечност. Това е един вдъхновяващ биографичен филм, който дава прекрасна възможност на младите хора да се запознаят с най-великия футболист за всички времена. От гетата в Бразилия до централно място на едно от най-големите спортни събития в света, кариерата на Пеле, започнала от това, че става най-младият футболист (на 17 години), спечелил Световната купа, е истинско чудо.

Билети – на касата в LUCKY Дом на киното, онлайн на www.boxoffice.bg и за първи път тази година и в кенчета в следните заведения: Club Fargo, Котка и Мишка, Bee Bop Café, No Sense, Апартамент 101, Monkey House, Малката Библиотека, Rock Bar Download, Мармалад. 

За автора

Вашият коментар