Пловдив остава за час на тъмно тази събота

Пловдив изгася своите светлини за Часа на Земята 2017

 Пловдив се присъединява към глобалната инициатива Часа на Земята и тази година. В знак на подкрепа към общите усилия за опазване на природни ресурси на 25 март /събота/ в града за един час ще притъмнеят сградата на общината, Главната улица, знакови паметници и монументи. Чрез символичното изключване на светлините се отправя послание за по-разумно поведение, с което определяме не само своето, но и бъдещето на хората около нас, както и на идващите поколения.

Изборът не е дали да използваме, или не съвременните технически постижения, а дали да ги използваме устойчиво или по начин, увреждащ планетата. Час на тъмно в никакъв случай не означава, че всички ние трябва да изоставим електричеството и да свърнем свещите в ежедневието си. „Загаси светлините, отвори очи за планетата!“, е призивът към всеки от нас да се замисли как с начина си на живот може да помогне на Земята.

През 2017 г. климатичните промени са факт, въпросът е как може да се справим с тях. Грижата за планетата е работа на всеки от нас и не изисква да правим огромни жертви. Дори и малки стъпки могат да имат голям ефект и нека на 25 март поставим началото

Включи се и ти, изключи светлината на 25 март в 20,30ч.!

 

 

Вашият коментар