Филм номиниран за Оскар и Златен Глобус на СФФ днес

„КРАЛСКИ АФЕРИ“ И „В КЪЩАТА“ В ПЕТЪЧНАТА ВЕЧЕРНА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ В ПЛОВДИВ.

Петъчната филмова вечер в Лъки синема започва отново в 18:30 часа с номинирания за Оскар и Златен глобус „Кралски афери“. В главната роля е най-популярният датски актьор Мадс Микелсен. Създаденият по реални събития филм разказва за Йохан Фридрих Струнзе е градски доктор, който лекува бедните в Алтона, някогашно владение на Дания.

През 1768 гофина той е избран да придружи краля на Дания в обиколката му из Европа. Именно тогава той успява да спечели доверието на емоционално нестабилния монарх и е назначен за негов придворен лекар. Но Струнзе иска нещо повече от този пост – заедно с кралица Каролине Матилде, която се влюбва в него, той започва да се меси все повече в държавните дела.
 
Тази вечер можете да гледате още един шедьовър – „В къщата“ от 20:45 часа. Последният филм на Франсоа Озон е за шестнайсетгодишно момче, което се промъква в къщата на свои приятели от курса по литература и разказва за това в есета, които предава на учителя си. Обикновено учениците се учат от своите учители, но тук обучението е двупосочно.
В срещата с този талантлив и необикновен младеж учителят преоткрива своя ентусиазъм за работа, но присъствието на момчето в различните къщи ще предизвика поредица от неочаквани събития.
kralskiaferi_plovdiv
 

За автора

Вашият коментар