Филмите днес на София Филм Фест в Пловдив

На втория ден на фестивала от 18:30 часа можете да гледате “Безизходица” – втория филм от поредицата документални филми на Харутюн Хачатрян, посветени на арменската диаспора. Главният герой получава зелена карта за САЩ и напуска родината си, за да търси едно по-добро бъдеще в страната на свободните и смелите. Уви, САЩ не е това, което всички виждат в рекламите и попкултурата. Светът, доминиран от печалбата, непрекъснато смачква мечтите на хората.

Главният герой работи в автосервиз и едва оцелява, затова и започва да тъгува за родината си. И въпреки че работи здраво, за да събере пари и да се върне в Армения, няма как да си го позволи. Безизходица е болезнено размишление за живота на емигрантите и краха на техните илюзии, но също така е и политическо изследване за това как се живее в една капиталистическа страна.

Късната прожекция от 20:45 часа е на английския филм “Лейди Макбет”. Носител на множество международни награди, филмът ни пренася в Англия през 1865 г. Катрин се задушава в лишения от любов брак с два пъти по-възрастен от нея неприятен мъж. Семейството му се държи студено и сякаш не е способно да прощава. Катрин започва страстна авантюра с млад работник и у нея се заражда такава сила, че нищо не може да я спре да получи онова, което иска.

Билети се продават на касата в LUCKY Дом на киното, онлайн на www.boxoffice.bg, а за първи път тази година и в кенчета в следните заведения: Club Fargo, Котка и Мишка, Bee Bop Café, No Sense, Апартамент 101, Monkey House, Малката Библиотека, Rock Bar Download, Мармалад. Билетите в кенчета са на същата цена – 7лв, като с тях трябва да си запазите място на касата в киното.

 

 

За автора

Вашият коментар